Een interieurstudio als speeltuin

Sjack in zijn interieurstudio en rechts zijn favoriete plek in de ruimte: de tekentafel
Sjack in zijn interieurstudio en rechts zijn favoriete plek in de ruimte: de tekentafel

Vandaag ga ik op bezoek bij Sjack Esmyer, binnenhuisarchitect en eigenaar van interieurstudio, winkel en webshop ESMYER in Oss. De recente restyling van zijn website had ik even gemist (anders had ik zijn foto wel gezien). Ik verwacht namelijk een doorgewinterde architect van in de vijftig (werkelijk geen idee waarom) maar eenmaal binnen sta ik oog in oog met een jonge baardman met opvallende bril in nonchalante kleding en een vrolijk gezicht. Bam! Dat gaat gezellig worden.

Ik vergeet mijn spullen neer te zetten en loop meteen rond in de goed verlichte ruimte. Een oase aan design! Meubels, accessoires, lampen, kunst... Ik signaleer een hoop labels, maar spot ook spullen die ik niet ken. Interessant... Wat me meteen opvalt is de grote tekentafel. Wanneer ik ernaar wijs begint Sjack enthousiast te vertellen: “Dit is mijn favoriete plek in ruimte. Dit is de plek waar ik creëer!” Oooh, dus dit is niet alleen een winkel/showroom? “Ik zie het meer als speeltuin voor creatieve interieurprojecten”, vervolgt Sjack lachend.

Volle aandacht voor elke klant in de interieurstudio in Oss
Volle aandacht voor elke klant in de interieurstudio in Oss

We nemen plaats aan de ronde tafel voorin de studio. Oké, Sjack is dus werkzaam als binnenhuisarchitect. Of hij dit al lang doet? Sjack: “Ik heb een muzikale achtergrond en ben afgestudeerd aan het conservatorium. In 2005 gooide ik het roer drastisch om en koos ik voor de interieurbranche. Mijn passie voor mooi, goed ontworpen en vooral praktisch design groeide. Ik studeerde af als ‘Master of Interiordesign’ en mag zodoende ook officieel de titel ‘binnenhuisarchitect’ voeren.”

Sjack laat me heel open allerlei projecten zien
Sjack laat me heel open allerlei projecten zien

Hij startte dus in crisistijd... Hoe heeft hij dit aangepakt? “Het was en is een hele interessante periode. Veel mensen gingen verbouwen in plaats van verhuizen en ik heb mooie dingen kunnen doen ter uitbreiding en toevoeging van bestaande woonsituaties. Creativiteit inschakelen is voor sommige mensen wat vaag of eng. Mijn doel is om binnen ieder gewenst of beschikbaar budget het maximale resultaat te bereiken, met een goed, origineel en/of vernieuwend ontwerp of voorstel. Bij een verbouwing kun je inhaken op wat de klant zelf al heeft gecreëerd. Ik vind dat heel interessant!”

De vele hoekjes maken de winkel een soort huiskamer
De vele hoekjes maken de winkel een soort huiskamer

Komen er vaak mensen binnenwandelen voor een interieuradvies? Sjack: “Ja, dat gebeurt regelmatig. Mensen komen vaak binnen met een, al dan niet concreet, doel. Soms begint het bij het zoeken naar bijvoorbeeld een lamp. Doordat ik hier persoonlijke aandacht kan geven volgt er vaak een gesprek. Zo kan ik mijn hulp bieden en kennis delen op het gebied van meubelen, verlichting, stoffering, accessoires en maatwerk. Of het nu gaat om een grote of kleine opdracht, iedereen is even welkom!”

Mooi: het project ROND. aan de muur
Mooi: het project ROND. aan de muur

Vlak nadat hij dit vertelt wandelt er een dame de winkel binnen. Zo te zien een trouwe klant van Sjack; ze wordt hartelijk ontvangen en legt meteen een vraagstuk bij hem neer. Ze zit met een donker hoekje in haar huis en zoekt een oplossing. Sjack pakt meteen zijn agenda en vijf minuten later is een afspraak gemaakt om even bij haar te gaan kijken en naar een passende oplossing te zoeken. Dat verliep soepel! Ik kan me helemaal voorstellen dat je met een gerust hart op Sjack kunt vertrouwen. Hij is erg betrokken en heeft de volle aandacht voor je.

Stoffen stalen, muurstickers van KEK Amsterdam en behang van Piet Boon
Stoffen stalen, muurstickers van KEK Amsterdam en behang van Piet Boon

Ik vraag Sjack naar de merken in zijn winkel. Sjack: “Ik richt me steeds meer op Nederlands design, er worden zoveel mooie producten gemaakt in eigen land! Daarbij bied ik ook makers uit de regio een podium om hun ontwerpen te tonen. Bijvoorbeeld de zitzakken van Studio Must en onlangs heeft hier ook de Ground kribbe gestaan van Pruun.” Sjack laat me online de lampen van Joep Slagter zien, die een nieuwe context zoekt voor straatverlichting. Deze komen binnenkort binnen. En de fotografische cirkels aan de muur? “Dat is een samenwerkingsproject van mij met een fotograaf en grafisch ontwerper, onder de naam ROND. Het is een topkwaliteit afdruk op een paneel van hout met een hoogglans witte of betonlook finish.”

De enorme bank van FEST Amsterdam, vol met kussens en aan de wand foto's van ROND.
De enorme bank van FEST Amsterdam, vol met kussens en aan de wand foto's van ROND.

Ik zie ook design voor kinderen in de studio. “Ik ben vader van drie kinderen!” vertelt Sjack trots. En ik zie zoveel gaaf design voor kinderkamers voorbij komen dat ik hier het liefst een aparte zaak voor op zou zetten, ha ha.” De term ‘speeltuin’ die Sjack zelf gebruikte voor de interieurstudio past wel, ik voel me hier erg thuis en ben helemaal geïnspireerd.

Goed kinder design (links de Rijkswachters)
Goed kinder design (links de Rijkswachters)

Buiten wordt het inmiddels al donker, maar ik heb geen zin om weg te gaan. Veel te leuk hier! Uiteindelijk moet ik toch gaan. Ik krijg een doosje in mijn handen gedrukt. “Hier, dit zijn Osse bakvormpjes! Gemaakt door een lokale ontwerper en geïnspireerd op beelden en kunstwerken uit Oss.” Super leuk.

Prachtige studio om te bezoeken en kennis te maken met SJack, aanrader.
Prachtige studio om te bezoeken en kennis te maken met SJack, aanrader.

Ben je benieuwd voor welke merken en ontwerpers je terecht kunt bij ESMYER? Kijk dan hier even en krijg een goed beeld van het merkenpakket. Ben je op zoek naar een specifiek merk of product en kun je het niet vinden? Laat het Sjack dan weten. Voor de openingstijden van de studio klik hier. Daarnaast kun je 24/7 terecht in de webshop!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)