Eco in de sale

Gezien bij Goodfibrations
Gezien bij Goodfibrations

Je kunt mij er bijna in uittekenen: een zwart jurkje, soms een rokje en af en toe (steeds vaker, trouwens) een relaxte, zwarte broek. Ik heb welgeteld één jeans in de kast - en die draag ik bijna nooit. Die jurkjes (rokjes, broeken) zijn bij voorkeur gemaakt van duurzame materialen. Vroeger, zeg maar toen we net met Flavourites begonnen (jáááren geleden, want we zijn er al bijna tien jaar!) was duurzame productie nog nauwelijks te vinden. Tegenwoordig is het aanbod op het gebied van duurzame productie gelukkig behoorlijk toegenomen en hebben we zelfs een speciale 'eco' button op Flavourites waar allerlei fijne webshops genoemd staan. En het leuke is: de lijst van snoepjes van webshops onder deze button groeit gestaag. Kijk eens wat we alleen al op het gebied van eco-mode hebben! Ik heb een paar van mijn favoriete eco-fashionitems die ook nog eens in de sale zijn, eruit gepikt.

Afgelopen week hadden we bij Flavourites meet&greet-dagen. Zowel Marije als ik zitten dan een dag lang elk uur met een andere (Flavourites) webshop om tafel om allerlei vragen te beantwoorden. Super leuk en leerzaam voor beide partijen! Zo kwam de eigenaresse van Goodfibrations langs. We hadden een fijne brainstorm over ondernemen in de eco-branche. Natuurlijk zit je tijdens zo'n sessie volop te surfen bij de desbetreffende webshop. Mijn oog viel weer op de leuke, vooral kleinere en sympathieke labels die ze verkopen. Zóveel leuker dan kleding te kopen bij een groot merk! Vooral het persoonlijke spreekt me enorm aan bij dergelijke webshops. En... er is nog volop sale bij Goodfibrations. Een perfecte gelegenheid dus om eens een nieuw label uit te proberen, zoals dit T-shirt (van € 49,90 voor € 34,90) van het Duitse Armedangels. Dit merk werkt onder andere met gerecycled katoen en modal - vezels van duurzaam beukenhout. Bijzonder, toch? Bovendien: zo mooi, zo'n shirt!

Favoriet jurkje van Miss Green
Favoriet jurkje van Miss Green

Een topper binnen het ecofashion segment is natuurlijk onze oude bekende Miss Green. We hebben dit label de afgelopen jaren zien opgroeien van héél klein tot hartstikke populair. Super leuk om te zien. Wist je dat we een paar jaar geleden een Flavourites for Miss Green-jurkje hebben ontworpen? Ik draag het nog steeds regelmatig. Gemaakt van zachte merinowol, en precies ontworpen zoals wij het wilden hebben: niet te kort en niet te lang, niet te wijd maar wel flatterend. Niet alleen ik, maar ook mijn vriendinnen lopen regelmatig in een Miss Green. Nu zag ik dat ze een van mijn favourites, dit mooie jurkje (van € 89,95 voor € 59,95) in de sale hebben. Ook weer zo'n ideaal model (boothals, I love it) en gezien de recensies een toppertje. Nice, nice!

Tijdloze klassieker
Tijdloze klassieker

En nu ik toch aan het snuffelen was binnen ons eco-aanbod... Stuitte ik op de webshop van Brandmission. Da's ook zo'n goed uitgewerkt concept op het gebied van fair fashion. Kijk, dit wollen rokje (van € 99,95 voor € 79,95). Een tijdloze klassieker, en nu ook in de sale. Je ziet het: nu het nog sale is, is het extra leuk om webshops en labels te ontdekken die je misschien nog niet kende. En als er dan oog is voor duurzame productie, dan zeg ik... Pak je kans en kijk eens verder dan de winkelketens die je al kent. 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)