Deze zomer jurken zijn mooi én eerlijk!

Honesse, Rianne de Witte en Sûr-Atelier
Honesse, Rianne de Witte en Sûr-Atelier

Deze week is het fairtrade week, dé week waarin we extra aandacht besteden aan eerlijke handel. Want samen maken we de wereld eerlijker, met gelijke kansen voor iedereen. En dat geldt zeker ook voor de fashion industrie. In dit blog laten we je daarom de mooiste zomerjurken zien die helemaal fair gemaakt zijn. Kom maar op met dat warme weer!

 

 

Deze vrolijke linnen jurk met kapmouwen, verkocht door Honesse, laat je helemaal wegdromen van een wandeling in de natuur. De jurk is handgemaakt door een slow fashion merk uit Litouwen. Niet alleen gaat het bij hen om ecologische stoffen en het vermijden van overschotten, maar ook om eerlijke lonen en een prachtig tijdloos design. Bonuspunten voor de super handige zakken die in de jurk verstopt zitten! Dat is pas echt wat vrouwen willen...right ladies?
.
Je zou bijna willen slapen in deze super comfy jurk die geïnspireerd is op een comfortabel en klassiek nachthemd! Het simpele, grijze design (van 100% biologisch katoen) zorgt voor een deftige look waardoor je de jurk perfect naar je werk zou kunnen aantrekken, maar ook naar een zomers feestje. De kleding van Rianne de Witte wordt gemaakt in kleine naaiateliers in Nederland, zo zijn deze prachtige ontwerpen ook nog eens lokaal en duurzaam!
.
Stralend wit is helemaal hip deze zomer. Met het leven op het platteland als inspiratie, zie je veel klassieke stijlen zoals pofmouwen, linnen stofjes, open bustiers en ja, zelfs korsetten! Deze jurk van Sûr-Atelier past helemaal binnen die romantische stijl met zijn elegantie, lichte kleur en lange rok. Om helemaal in weg te dromen! En...dan nog iets heel speciaals: je kunt de maker van de jurk digitaal ontmoeten! Omdat Sûr-Atelier niet alleen gelooft in eerlijke handel, maar ook in duurzaamheid, wordt de jurk pas gemaakt nadat je ‘m hebt besteld. Maakt ‘m nog unieker!

Links: blauwe zomerjurk Sus&Co, rechts: tencel jurk Ditha Bonita
Links: blauwe zomerjurk Sus&Co, rechts: tencel jurk Ditha Bonita

Deze lichtblauwe zomerjurk van Komodo, verkocht door Sus & So, geeft je meteen een sprookjesachtig gevoel. De wijde rok en pastelkleur doen ons in ieder geval denken aan Disney’s Assepoester. Een sprookjesachtige zomer tegemoet gaan in deze jurk? Waarom niet! Deze jurk is fair, ecologisch én helemaal vegan!
.
Liever een stoerder design? Deze blauwe tencel jurk van Ditha Bonita draag je het hele jaar door. In de winter bijvoorbeeld met een warme koltrui eronder en in de zomer gewoon lekker zo! Leuk paar sandalen eronder, hoed, strandtas, klaar! Draag je liever een broek? No problem, knoop 'm op en je hebt een super tof topje. Deze jurk is vegan, duurzaam en natuurlijk helemaal in eerlijke omstandigheden gemaakt! Daar gaan we voor!
.
Wil je meer weten over fairtrade? Lees het hier.
Klik hier om onze andere kledingmerken te ontdekken!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)