De nieuwste trends in keukenontwerp: van technologie tot tegels

De nieuwste trends in keukenontwerp: van technologie tot tegels
De nieuwste trends in keukenontwerp: van technologie tot tegels

Iedere dag begint in de keuken met een lekker ontbijtje en een goede kop koffie. De keuken is een plek om te ontspannen, bij te kletsen met het gezin en last but not least ook om heerlijke maaltijden klaar te maken. Je staat er misschien niet bij stil, maar keukens staan continu in ontwikkeling. Er komen steeds nieuwe trends en technologieën bij die je leven een heel stuk makkelijker kunnen maken. Daarom gaan we in deze blog in op al die nieuwe trends voor keukenontwerp.

Van smartphones naar smart keukens 


Van de smartphones hebben we al heel wat stappen gezet in de ontwikkeling van slimme technologieën. En het beperkt zich zeker niet tot telefoons of horloges. Ook in de keuken neemt de slimme technologie het over en dat is hartstikke fijn. We hebben slimme koelkasten, slimme ovens, slimme kookplaten en zelfs slimme vaatwassers. Dit maakt je ervaring in de keuken heel anders. Afhankelijk van hoe sterk je bent met technologie kan dit heel erg fijn zijn, of misschien net niet. Maar het is zeker een trend die alleen nog maar verder gaat groeien.  

Een minimalistische keuken: less is more


Het minimalisme is niet per se nieuw, maar wel nog steeds heel erg populair. De trend maakt meer met minder en dat is perfect als je geen fan bent van rommel en overbodige spullen. Met minimalisme breng je het materialisme terug naar de kern, alleen de belangrijkste items hebben een plekje in de keuken. Qua design kenmerkt minimalisme zich met strakke lijnen, neutrale kleuren en een eenvoudig ontwerp.

De natuur neemt het over


Natuurlijke elementen toevoegen aan je keuken is altijd een goed idee en de opties op dit gebied zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor een werkblad van natuursteen, maar je kunt ook prachtige planten toevoegen aan de keuken. Wat dacht je van een echt kruidentuintje in je keuken? Niet alleen mooi, maar ook nog eens hartstikke handig. Dit soort kleine details geven je keuken een natuurlijke uitstraling en creëren een rustgevende sfeer. Zet je hersens even uit en waan je in een Colombiaanse jungle omringd door de rustgevende geluiden van de natuur.  

Tegeltrends: alles is mogelijk
Wat is trending in tegels? Grote tegels in een minimalistische keuken voor een luxe, simpele look. Metrotegels passen eigenlijk bij elke stijl en zijn verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten. Of toch liever een leuk patroontje op je tegels? Niets is te gek. Heel erg leuk om te combineren met een minimalistisch design voor een speelse look. En uiteindelijk is het belangrijkste dat jij het mooi vindt! Nog een gouden tip: luxe showroomkeukens zijn perfect om een luxe sfeer te krijgen in de keuken voor een zeer scherpe prijs. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)