De leukste vakantieparken van Nederland

Heerlijk relaxen, zoals hier bij De Weerribben
Heerlijk relaxen, zoals hier bij De Weerribben

Nederland is echt een vakantiepark land. Met meer dan 1200 vakantieparken verspreid over de twaalf provincies, kun je gerust spreken over Nederland vakantiepark land. De provincies met de meeste vakantieparken zijn toch Gelderland, Zeeland en delen van de Noordzeekust. Daarnaast zijn de provincie Drenthe en de Waddeneilanden toeristische plekken waar parken bevinden.

Maar waarom kiezen Nederlanders nou zo graag een vakantiepark? Daar zijn enkele reden voor te bedenken, namelijk:
1.       Het is een ideale plek waar kinderen zich altijd kunnen vermaken dankzij de aanwezige faciliteiten. Dat betekent dat de ouders ook lekker tot rust mogen komen en de kids niet continu aandacht hoeven te geven
2.       Het is gezellig met vrienden en familie. Je boekt twee huisjes naast elkaar, zodat je nog wat privacy hebt, maar wel gezellig overdag leuke dingen kunt gaan doen en genieten van de vakantie.
3.       Het zit vaak boordevol met leuke faciliteiten en voorzieningen. Alles is op voorhand om niet perse uit te wijken naar de omgeving. Dus al het vermaak onder een dak of op een plek.
4.       Vaak is een vakantiehuis op een vakantiehuis goedkoper, omdat ze vaak aanbiedingen hebben, zoals last minute kortingen.

Wat voor type vakantieparken kent Nederland?
In Nederland vind je een groot diversiteit aan vakantieparken. Deze verscheidenheid is te vinden in de type vakantieparken, vakantieparken van bekende keten en particuliere parken. Aan de type vakantieparken kun je denken aan een thema, zoals het bos, strand en zee of de natuur. Bekende keten zijn toch wel de Landal Greenparks, Centerparcs en Roompot. Liever een park waarbij je alleen gebruik maakt van een vakantiehuisje zonder dat er een receptie en faciliteiten aanwezig zijn? Dat kan ook. Vermogende mensen investeren in een vastgoedproject waarbij meerdere zelfde type vakantiehuizen op een bepaalde plek gebouwd worden. Dit zijn vaak dure, maar vooral zeer luxe uitgevoerde vakantiehuisjes.

Welk vakantiepark is nu het leukst?
Eigenlijk is het leukste vakantiepark uitzoeken lastig. Want dat hangt natuurlijk af van ieder zijn of haar behoefte. Zoals eerder verteld zijn er verschillende type parken te vinden in Nederland. Daarom hebben we voor elk reisgezelschap een vakantiepark geselecteerd. Hieronder vind je de resultaten:

Categorie kids
Hof van Saksen in Rolde. Vlakbij Assen ligt midden in het bos dit prachtige en het luxueuze Hof van Saksen. Voor kinderen is er van alles te doen. Groot zwembad met veel glijbanen en ideale pierenbadjes. Op het park is een volledig speelcentrum ingericht voor o.a. kinderen met klimtoestellen, bowlingbanen en speelhal met verschillende tafelsporten.
Categorie met z’n tweeën
Even weg zonder kids, familie of vrienden? Dan heb je misschien niet zoveel faciliteiten of voorzieningen nodig. Dan wil je wellicht een luxe vakantiehuisje huren met wellnessmogelijkheden en een romantische omgeving. Wij denken dat een resort dichtbij het strand de ideale omgeving is. Landal Beach Resort Ooghduyne in Callantsoog leent zich hier perfect voor! Luxe vakantiehuizen met wellness, maar ook op het park zijn er tal van voorzieningen waar je vervolgens lekker kunt uiteten, bowlen en zwemmen. Genieten geblazen!
Categorie familie
Er eventjes tussenuit met de familie? Dan wil je waarschijnlijk met z’n allen in een groepsaccommodatie terecht komen. Roompot De Katjeskelder is een park dat tal van de grote familiehuizen heeft. Het park ligt namelijk middenin de natuur en leent zich perfect voor fijne wandelingen en fietstochten. Liever een dagje in het park? Ga dan vooral naar het een indoor zwembad met super-de-luxe glijbaan van twintig (!) meter lang. En dan is er ook nog een mini disco waar kinderen liedjes kunnen zingen met Koos het Konijn.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)