De leukste kerstfilms voor fijne filmavondjes

The Snowman
The Snowman

It’s the most wonderful time, of the year! Of nouja, het is de tijd om lekker op de bank te ploffen met warme chocolademelk en andere snacks, je beentjes omhoog te doen en lekker nostalgisch je favoriete kerstfilms te kijken! Wij hebben de onze voor je op een rijtje gezet en geven tips voor een sneeuwige, romantische, hilarische en familie geschikte kerst!

Sneeuwige kerst


Soms wil je gewoon tijdens kerst een film kijken met lekker veel sneeuw erin. Je wordt er vrolijk van en geeft je een fijne winterse beleving, zonder kou te lijden. Met deze sneeuwige films smaakt je warme chocomel nóg lekkerder en krijg je direct zin om dikke foute kersttruien aan te doen!
.
The Snowman
The Snowman is een mooie short film die wordt ingeleid door een jonge David Bowie, waarna er een tekenfilm over een jongetje volgt die een sneeuwpop maakt die ‘s nachts tot leven komt en waar hij mee op avontuur gaat. In de film wordt er niet gesproken, maar je krijgt er prachtige kerstmuziek voor terug (het nummer van de film, Walking in the Air, is ontzettend beroemd). Genomineerd voor een Oscar en een echte klassieker en kerst must see!
.
Julestorm
Heb je vorig jaar genoten van Hjem Til Jul, dan vind je deze serie vast ook heel leuk. Het verhaal speelt zich af op een luchthaven, waar reizigers en werknemers vlak voor kerst vast komen te zitten vanwege een sneeuwstorm. Het heeft iets weg van Love Actually, met al die verschillende verhaallijnen die toch ook weer met elkaar verweven zijn, maar dan veel leuker! Als je vaker Scandinavische films en series kijkt, zul je heel wat mensen herkennen want het heeft een topcast!

Last Christmas
Last Christmas

Klaus
Mooie animatiefilm over een egoïstische postbode die voor straf naar de koudste stad van zijn land wordt gestuurd en daar uiteindelijk vriendschap sluit met een eenzame speelgoedmaker, die net zijn vrouw is verloren. Samen brengen ze blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft.
.
The Chronicles of Narnia

De leeuw, de heks en de kleerkast. Wauw wat blijft deze film toch bijzonder! Een echt sprookje, waarin vier kinderen via een kleerkast in een magische wereld vol sneeuw, magie en pratende dieren terecht komen. Eenmaal daar nemen ze het samen met de Leeuw Aslan op tegen de Witte Heks, die Narnia in een eeuwige winter houdt. Laat je lekker meeslepen door deze betoverende klassieker!

Falling for Christmas
Falling for Christmas

Let it snow
Heerlijke feelgood movie, dat zich afspeelt tijdens een sneeuwstorm in een klein stadje. Hier woont een groep tieners die nooit wat beleven. De film volgt verschillende verhaallijnen over vriendschap, liefde en avontuur op kerstavond. Het combineert romantiek, vriendschap en komische situatiesen dat alles in een heerlijke winters landschap. Kop warme chocomelk met slagroom erbij en je kikkert helemaal op!
.

Julestorm
Julestorm

Romantische kerst


Deze films zijn helemaal top voor je als je graag weg zwijmelt bij rom-coms en liefdesverhalen.

Bridget!
Bridget!

Last Christmas
Och, och, wat een heerlijkheid: de film Last Christmas, naar de gelijknamige monsterhit van Wham! Deze romantische komedie draait om Kate (Emilia Clarke), een jonge vrouw uit Londen die als kerstelf in een winkel werkt. Tijdens de feestdagen ontmoet ze Tom (Henry Golding). De film draait om liefde, zelfontdekking en de magie van Kerstmis, met een mix van humor en een hartverwarmend verhaal, allemaal ondersteund door de muziek van George Michael en Wham! Nouja, als dat nog geen perfecte combi is...

Het kind van de Gruffalo
Het kind van de Gruffalo

Falling for Christmas
Echt een enorme cheesy en cliché kerstfilm, maar ja, wel leuk! In Falling for Christmas komt een verwende, rijke jonge vrouw (gespeeld door Lindsay Lohan, jawel) tijdens een skiongeluk ten val. Ze belandt met geheugenverlies en al bij een niet zo rijke, maar super knappe weduwnaar en zijn dochter. Smullen toch!
.
Bridget Jones serie
Oeh, oeh! Een van onze favorieten! Deze films zijn natuurlijk ontzettend bekend en populair, en vertellen je het verhaal over de immer geestige, maar de ook altijd worstelend in de liefde vrijgezel Bridget uit Londen. Wanneer Bridget er pijnlijk op gewezen wordt biologische klok begint te tikken, wil ze het roer omgooien. Afvallen, stoppen met roken en overmatig drinken, een succesvolle carrière krijgen en een geweldige man aan de haak slaan. Ze houdt een dagboek bij om deze doelen te bereiken, maar dat gaat lang niet zo makkelijk. Boordevol met geestige Engelse humor, en veel slapstick momenten. Ik kan deze films honderd keer zien en ik blijf er maar om lachen. Ben je net zo’n fan van Bridget als ik? Dan raad ik je sterk aan om de boekenserie te lezen, is nog veel en veel leuker!
.
The Holiday
Oke, het ligt misschien gewoon aan het genre. Maar bingo! Alweer een populaire kerstklassieker die je blijft kijken! In The Holiday wisselen twee vrouwen met een gebroken hart tijdens de Kerst van huis. De een woont in een glamourvol huis in Los Angeles, de ander in een kleine cottage in Engeland. Hoe loopt deze trip voor beide dames af?

The Grinch
The Grinch

Hilarische Kerst


En soms heb je een lichtere lachfilm nodig tijdens de Kerst. Niet al te veel verhaal, gewoon lekker lachen. 

Familie Claus
Familie Claus

Happiest Season
Happiest Season springt eruit tussen alle romantische kerstfilms! De film gaat over de lesbische Harper (Mackenzie Davis) die haar vriendin Abby (Kristen Stewart) uitnodigt om kerstfeest bij haar familie te vieren. Maar eh... Harpers familie weet niet dat zij op vrouwen valt… Genoeg stof voor komische en emotionele situaties. De film verkent thema's van acceptatie, liefde en familie tijdens de feestdagen.

Scrooge
Scrooge

Office Christmas Party
Sterrencast: check. Heerlijke humor: check. En de nodige kerstige taferelen: ook check. 'Office Christmas Party' is een komedie uit 2016 over een nogal chaotisch bedrijf. Clay Vanstone en zijn team proberen een klant binnen te halen door een episch feest te geven, met hilarische en heerlijke over-the-top situaties. Vol met absurde humor en acteurs Jennifer Aniston, Jason Bateman en Kate McKinnon.
.
Bad moms christmas
De hoofdpersonen Amy, Kiki en Carla hebben alle reden om te klagen over hun ‘Bad Moms’. Toch willen ze Kerst met hun vieren. Maar waar ligt de grens voor hun moeders? Is de maat een keer vol? En kies je er dan voor om je moeder aan de kant te zetten of om erover te praten? Een typisch Amerikaanse komedie en damesfilm!
.
The Grinch
Hij is chagrijnig, woont alleen op een berg ver van het stadje Who-ville, heeft een griezelig gezicht en is hartstikke groen. Oja, en hij heeft (in tegenstelling tot de bewoners van Who-ville) een hekel aan Kerst! Wanneer The Grinch zich door Who Cindy (een meisje uit het dorp die The Grinch lijkt te begrijpen) laat overhalen om naar Who-Ville te gaan en zich voor het eerst sinds lange tijd weer openbaar toont, loopt hij weer tegen vernedering aan en hij besluit terug op zijn berg een wraakplan te beginnen! Een klassieke kerstfilm waarbij je maar om het lot van de chagrijnige Grinch blijft lachen. Je kunt de real-life film met Jim Carrey uit 2000 kijken, als je tegen de drukke Jim Carrey kan uiteraard, of de nieuwere animatie uit 2018!

Tudo Bem No Natal Que Vem
Tudo Bem No Natal Que Vem

Deck the Halls
Deze film is stiekem al 16 jaar oud, maar blijft leuk en dat komt onder meer door de rollen van Danny DeVito en Matthew Broderick (Ferris Bueller, anyone?). Ze zijn buren in een typisch Amerikaans stadje, maar hebben hele andere ideeën als het gaat over het vieren van Kerstmis.
.
The Muppet Christmas Carol

Wie houdt er van de muppets? In deze vrolijke versie wordt de klassieke ‘A Christmas Carol’ van Dickens op een speelse en vrolijke wijze verteld. De muppets nemen veel rollen in, behalve de rol van Scrooge zelf, en zingen er vrolijk op los. Het is leuk om te zien hoe een normaliter vrij serieus verhaal met een duidelijke boodschap ook voor kinderen heel goed te vertalen valt. De film is grappig, mooi en meelevend en een echte must see kerstfilm! Al is het maar om het klassieke verhaal te leren kennen.

Tudo Bem No Natal Que Vem
Picture this: je houdt totaal niet van Kerstmis, maar belandt in een tijdlus waarin het altijd kerst is! Beetje out of the box maar erg grappige kerstfilm uit Brazilië.
.


Familie Kerst


En er is niets zo fijns als samen met het hele gezin een filmpje kijken. Niet alle films hierboven zijn geschikt voor kids, dus deel ik nu een aantal films die top zijn voor de kerstperiode en waar kinderen én volwassenen van zullen genieten!
.
Scrooge
Nieuwe release van een echte klassieker: Scrooge, a Christmas Carol. Het vertelt het verhaal van de vrek Ebenezer Scrooge, die op kerstavond wordt geconfronteerd met zijn verleden. Hij heeft een nacht om zijn toekomst te veranderen, voordat het te laat is. Met de stemmen van o.a. Olivia Colman en Luke Evans 

De familie Claus
Verrassend leuke Nederlands-Vlaamse productie over een gezin waarin niet iedereen even veel zin heeft in kerst. Maar als opa plotseling ziek wordt, ontdekt kleinzoon Jules de magische tradities van zijn familie en komt hij erachter dat alleen hij Kerstmis kan redden.
.
Kerstmis op de Maretakboerderij
Precies rond de feestdagen erg een weduwnaar een boerderij. Te gek, zou je denken, maar hij kan in tegenstelling tot zijn kinderen eigenlijk niet wennen aan het dorpsleven. Gelukkig bedenken zijn kids een plan zodat ze voor altijd daar kunnen blijven.

Het kind van de Gruffalo
Deze topper voor kids speelt zich af in de sneeuw, en geeft je daardoor meteen die extra kerstsfeer. De film gaat over de Gruffalo die zijn kind vertelt dat ze niet het bos in mag gaan, omdat daar de Grote Gevaarlijke Muis woont, en die is dol op Gruffalo’s. Toch besluit ze op zoek te gaan, maar ze kan de Muis niet vinden en twijfelt hierdoor of hij wel bestaat.. Dit gaan je kids echt geweldig leuk vinden! Ook leuk om eerst deel 1 van de Gruffalo te kijken.
.
Polar Express
In de Polar Express volg je het verhaal van Billy, die op kerstavond een trein hoort terwijl hij niet langs het spoor woont. De Polar Express staat klaar om hem samen met andere kinderen mee te nemen naar de Noordpool. Misschien moet je even wennen aan de animaties, maar dit is zo’n warme familie film. Heerlijk om samen mee op de bank te kruipen en lekker weg te kijken!
.
Home Alone
Ja, deze kan gewoon niet ontbreken als je het over familie films en films voor kids hebt. Een jongetje dat boeven te slim af is en valstreken voor ze klaarzet? Kom op, dit vinden je kinderen echt práchtig. Ze zullen van de bank rollen als ze de gekke boeven voor de zoveelste keer zien vallen of zien ruziën met elkaar. Let dus goed op dat je kinderen niet nét aan die chocomel slurpen wanneer er iets grappigs gebeurt, voordat alles onder de choco-proestbui zit.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)