Cadeautje: Snow & Rose tutorial

Leuk: je eigen Snow & Rose thee
Leuk: je eigen Snow & Rose thee

We hebben een leuk cadeautje voor je! van de dames van de prachtige webshop Snow & Rose (neem er eens een kijkje voor de allermooiste sieraden en andere musthaves, het zijn heuse plaatjes!) kregen we deze fijne tutorial voor het maken van prachtige theezakjes. Een pittige handmade appeltaart­thee, een heerlijke winter­mix met een beetje gember of een bloemige rozen­thee met echte rozenblaadjes... Bij­ Snow & Rose  zijn ze er dol op! Ben jij ook zo’n thee­fanaat, en ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de komende feestdagen? Volg dan deze leuke tutorial en let's have some tea!

Wat heb je nodig?
* verscheidene gedroogde kruiden, bloemen, vruchten, ... (dit mag je volledig zelf bepalen) ­ 
* koffiefilters
* een silhouet naar keuze, +­ 5,5 cm op 6 cm (wij kozen voor Vos, Beer en Raaf uit de shop van Snow & Rose, zie onder. Je kunt natuurlijk ook op Google zoeken naar leuke plaatjes of zelf iets tekenen)
* een dunne naald en naaigaren (wij kozen zwart voor een mooi contrast)
* een potlood en een kneedgum
* een schaar
* een meetlat
* papier naar keuze voor de theelabels ­ kalkpapier
* dubbelzijdige tape
* een doosje/glazen bokaal om te pimpen als theedoos (het doosje dat wij gebruikt hebben vind je in de meeste tekenwinkels)
* een theekopje, lepeltje, suiker (optioneel) en warm water zodat je je creatie kan proeven ;)

De benodigdheden
De benodigdheden

Hoe ga je te werk?

Stap 1
Stap 1

Stap 1
Stel je theemix samen; kies wat gedroogde kruiden, bloemen en/of vruchten. Heb je het liever makkelijk, gebruik dan een kant en klare thee. Wij kozen voor een lekkere bos­mix van wilde kruiden en bloemen.
Tip: let op dat de stukjes thee niet té groot zijn.
Stap 2
Start met de theezakjes. Zet de silhouet met potlood over op een kalkpapier, en daarna op de koffiefilter. Als je potloodlijntjes wat te vet zijn kan je ze wat zachter maken met een kneedgum. Je kunt meerdere silhouetten op 1 filter plaatsen.

Stap 2
Stap 2

Stap 3
Neem een stuk garen. Zorg ervoor dat het lang genoeg is zodat je het theezakje in één keer kunt vastnaaien. Werk met een dubbele draad, en leg op zo'n­ 15 cm van het uiteinde een paar dikke knopen. Begin in het midden aan de bovenkant van je silhouet, op ongeveer 4 mm van de rand. Haal de naald via de achterkant van de koffiefilter door het beginpunt, tot aan het knoopje.
Stap 4
Naaien maar! Zorg ervoor dat je op 4 mm afstand van de rand blijft en probeer overal dezelfde ruimte aan te houden tussen de steekjes. Naai het zakje nog niet volledig dicht! Laat een opening van ongeveer 3 cm. Knip nu de silhouet voorzichtig uit de koffiefilter. Let erop dat je hierbij de draden niet stuk knipt!!

Stap 3
Stap 3

Stap 5
Gebruik de achterkant van een lepeltje om de opening in het theezakje wat wijder te maken. Nu kan je beetje bij beetje het zakje opvullen met de theemix. Doe er zeker niet te veel in, anders zou het zakje wel eens kunnen scheuren! In onze theezakjes kon welgeteld één afgestreken lepeltje.
Stap 6
Naai de opening dicht tot je weer bij het beginpunt bent. Maak daarna aan de achterkant een paar stevige knopen, samen met het stukje garen van het theelabeltje. Knip de draad, waar je naald aan vast hangt, af tot op een paar mm van de knoop.

Stap 4
Stap 4

Stap 7
Als de theezakjes klaar zijn kun je beginnen aan de labeltjes. Het formaat van onze labels is 6 cm x 2,2 cm. Neem een vel papier naar keuze (effen of met patroon), of maak een ontwerp op de computer. Snijd de labels uit het papier en plooi ze dubbel. Bevestig de naald aan het stuk garen dat aan het theezakje hangt en prik het door het midden van het gevouwen labeltje. Maak een stevige knoop en plak het vast met een stukje dubbelzijdige tape. Kleef nu je labeltje dicht et voilà: je theezakje is he­le­maal klaar!
Stap 8
Tot slot kun je je theezakjes laten schitteren in een mooi p​imped up ​theedoosje of een classy g​lazen bokaal. Het resultaat kun je fijn voor jezelf houden, of schenken aan iemand die jouw 'cup of tea' is.

Stap 5
Stap 5

Enjoy!

Stap 6
Stap 6

Wie zijn Snow & Rose? 
Rose is een uitgelaten en levenslustige meid. Haar ideale dag bestaat uit rennen door de velden en ruiken aan bloemen, samen met haar hechte maatje Vos. Urenlang kan ze zichzelf daarna verliezen in haar schetsboek, terwijl ze nauwgezet alle indrukken neerkrabbelt. 
Snow daarentegen is wat stiller en zachter. Vraag haar hoe ze het liefst de dag doorbrengt, en ze zal je vertellen over meeslepende verhalen aan het haardvuur, en Raaf, haar gevederde vriend, trouw op haar schouder. De reizen die ze onderneemt in haar hoofd, zorgen steeds voor rijkelijk gevulde bladzijden in haar schetsboek.Ondanks al deze verschillen vullen Snow en Rose elkaar perfect aan. Ze zijn ware hartsvriendinnen, en ze steunen elkaar door dik en dun.In hun atelier, dat uitkijkt op een kabbelend beekje middenin het bos, leggen ze hun schetsboeken naast elkaar. Met veel oog voor detail – en een vleugje poëzie – combineren ze hun illustraties tot een betoverend geheel.

Stap 7
Stap 7

Benieuwd? 
Neem dan eens een kijkje in hun webshop! Want daar vind je de originele schatten van Snow & Rose.

Stap 8
Stap 8

 

Silhouetten
Silhouetten

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)