5x bijzonder slapen in eigen land

Natuurhuisje aan zee
Natuurhuisje aan zee

Weekendje weg? Iets leuks boeken voor de mei- of zomervakantie? Ons eigen land barst van de hidden gems die 't ontdekken meer dan waard zijn. We hebben ook alles! Leuke steden: check. Bos: check: Strand: check-check. En leuke vakantiehuisjes in Nederland? Hebben we ook voor je gevonden. Here we go!

Aan zee

Natuurhuisje aan het water
Natuurhuisje aan het water


Zo blij met de website van Natuurhuisje. De ene na de andere parel duikt hier op. Stuk voor stuk beauties van huisjes waar je stiekem in zou willen wonen, maar die ook voor een paar nachtjes al geweldig zijn. Dit eerste onderkomen vind je aan zee. Nu hebben we er de laatste jaren steeds meer strandhuisjes (yay!) bij gekregen aan onze mooie kust, maar dit is wel een heel bijzondere. Dit strandhuisje vind je op de kruising van strand en duinen in Wassenaar. Nooit geweten dat daar ook strandhuisjes zijn! Nouja, die zijn er dus ook niet behalve dit leuke huisje. Het is helemaal fijn ingericht en van alle gemakken voorzien: van Nespressomachine tot badkamer en tuin eh... giga zandbak. Geweldig!

Natuurhuisje in the middle of nowhere
Natuurhuisje in the middle of nowhere

Aan water


Dit is ook leuk. Een cabin gelegen aan een stille plas in Odoornerveen, vlakbij Emmen. Tuur naar de eenden, pak een kano en maak een tochtje of roei naar het drijvend terras om vanaf daar te genieten temidden van het water. Deze cabin is klein maar fijn. Geschikt voor twee personen en met een onbetaalbaar uitzicht op bossen en het water. Koken en douchen doe je in een aparte ruimte maar dat mag de pret niet drukken; ontwaken doe je in je eigen natuurlijke cabin en dat is de kers op de taart. Een unieke belevenis!

In een boomhut
In een boomhut

In the middle of nowhere


Mag ik van jou in de categorie 'In the middle of nowhere...' een huisje met een eigen hottub? Ja hoor, regelen we. Hier, in Rha (waar? Rara, in Rha, haha), een halfuurtje van Arnhem. Dit is natuurlijk overnachten met een vleugje luxe,waar je een hottub en sauna tot je beschikking hebt. Wat heerlijk. Da's pure luxe in een omgeving die je vanzelf tot rust laat komen. Heerlijk zen!

In een watervilla
In een watervilla

In een boomhut


Ooit in een boomhut geslapen? Is gewoon weer eens iets anders-dan-anders en kinderen vinden het meestal te gek (vooral als er een glijbaan aan vastzit waar je zo vanaf kunt roetsjen, ben je lekker snel beneden). Deze boomhut, of nee we moeten boompaléis zeggen - vind je in Westerbork. Dit is gewoon een villa op hoge poten. Ruim, riant, natuurlijk en comfortabel. Met een eigen badkamer, slaapkamer en slaapviering met vier bedden. Je vindt de boomvilla in Westerbork op een waanzinnige plek. In de bossen, met een vennetje inclusief twee eilandjes, een natuurgebied en met Westerbork op slechts een kilometer afstand heb je hier alles wat je nodig hebt voor een relaxte vakantie. Super bestemming!

Op een woonboot


Vakantie vieren op een woonboot? Super leuk! Dit designexemplaar vind je in Giethoorn - sowieso een geweldige plek om te verkennen. De woonboot, of beter: watervilla, ligt aan de Weerribben en is voorzien van zoveel glas dat je je echt middenin de natuur waant. Vanaf de bank bewonder je de watervogels en zie je met een beetje mazzel zo een hert langs het raam voorbij lopen! Via de grote glazen pui kom je uit op het terras waar een houtkachel staat. Romantischer krijg je het niet! Ga wandelen, varen of fietsen. Huur de sloep erbij, ontdek de omgeving en verbaas je over hoe mooi ons eigen kikkerlandje eigenlijk is... 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)