10x de meest romantische films

The Notebook ♥
The Notebook ♥

Pak je zakdoekjes, alcoholische versnaperingen en iemand die je lief vindt er maar vast bij, want wij hebben de 10 meest perfecte romantische films voor je op een rijtje gezet. Grote kans dat je er al een aantal kunt afvinken, maar een tweede, derde of zeventiende keer kijken kan geen kwaad, toch? Gewoon even keihard samen janken, lachen, zingen of alles tegelijk. In je eentje kan ook, met een enorme bak ijs erbij, een echte aanrader. Kun je stiekem alle opgekropte frustraties van deze week er nog even uithuilen zonder dat iemand er vragen over stelt. Of ben ik nu de enige? Mocht je van onderstaand lijstje geen genoeg krijgen - en dat kunnen we ons voorstellen - dan zijn deze fijne feelgood films ook de moeite waard.

 

The Notebook

De crème de la crème die gewoonweg niet mag ontbreken in deze lijst: The Notebook. Misschien hoef ik het niet eens uit te leggen, maar – geloof het of niet – er zijn mensen die deze klassieker nog níét hebben gezien. Onze Petra bijvoorbeeld. In een notendop: Het zijn twee verhaallijnen die zich afspelen rond de Tweede Wereldoorlog waarbij een arme gepassioneerde jongeman valt voor een jonge rijke vrouw. Jonge liefde die enorm goed wordt geacteerd. Je zou denken: ‘klinkt voorspelbaar’, maar dat is het grotendeels niet. Perfect voor Valentijnsdag, want romantischer kan bijna niet.  

Call Me By Your Name
Call Me By Your Name

Call Me By Your Name

Persoonlijk één van mijn favorieten. Heel uniek en anders dan anders. Het speelt zich af in Italië, in de jaren ‘80. Romantiek bloeit op tussen de zeventienjarige student Elio en de oudere man die is ingehuurd als zijn vader’s onderzoeksassistent, genaamd Oliver. Lastig om er in die tijd voor uit te komen, dus dat gaat niet zonder een ontkenningsfase en geheimzinnigheid.

Grease
Grease

Revolutionary Road

Fan van The Notebook? Dan houd je waarschijnlijk ook van dit romantische drama. Een jong stel dat leeft in een buitenwijk in Connecticut eind jaren ‘50, probeert aan het - volgens hun - saaie burgerlijke bestaan te ontsnappen. Vol ambitie en optimisme verhuizen ze naar Frankrijk. Inclusief de kids. Nu komt het natuurlijk állemaal goed… Ohja, Leonardo DiCaprio speelt trouwens één van de hoofdrollen.

Notting Hill
Notting Hill

Grease

You are the one I want, you are the one I want! Ooh, ooh, ooooh. Dat wordt een avondje heerlijk meeblèren met deze klassieker: Grease! Het is een uitdaging om niet te bewegen tijdens deze geweldige film. Houd je glas wijn dus vooral niet in je hand of de bak popcorn op schoot, want die vliegen anders gegarandeerd door de kamer.

Pride & Prejudice
Pride & Prejudice

A Star Is Born

Bad romance of niet? Deze film vond ik persoonlijk het kijken waard, omdat Lady Gaga een hoofdrol speelt. Ik was in mijn pubertijd haar number one fan. In de film speelt ze Ally. Toevallig is zij ook een zangeres. Tijdens haar optreden in een dragshowbar wekt ze de interesse van een ietwat in verval geraakte countryster, Jackson Maine. Snap ik wel, want wát een stem. Hij zoekt haar na het optreden op en waren ze nu hopeloos verliefd geworden of niet?

50 Shades of Grey
50 Shades of Grey

Notting Hill

Het leven van een simpele boekenwinkel eigenaar is… simpel. En als de film alleen daarover zou gaan, dan is er niks aan. Daar hebben ze dus iets voor bedacht. Op een dag huppelt de meest beroemde filmster van de wereld zo bij hem de boekenwinkel binnen. Wát een geluk. Maar wat gebeurt er daarna allemaal? Ben het even kwijt…

Love Actually

Lachen! Deze hele fijne romcom Love Actually. Het volgt de levens van acht héél verschillende stellen die met hun liefdesleven omgaan in verschillende - met elkaar verbonden - verhalen die zich allemaal afspelen tijdens de hectische maand voor Kerstmis in Londen. In welk koppel herken jij jezelf? Mijn lief en ik gaan voor Juliet en Peter.

Pride & Prejudice

Gebaseerd op een roman uit 1816, wow! De vonken beginnen te vliegen wanneer de - om jaloers op te worden - mooie Elizabeth de vrijgezelle, rijke en trotse Mr. Darcy ontmoet. Alleen Elisabeth is een stuk minder rijk en valt onder een ander klasse. Zo ging dat toen, mag je eigenlijk niet mee in aanraking komen. Nu mag je eigenlijk met niemand in aanraking komen, dus ik weet niet wat beter is. Maar goed, hoe ze daarmee omgaan zie je dus in de film. Enjoy!

The Photograph

De meest recente uit het rijtje. Het heeft twee verhaallijnen waarbij de één Mae in het heden volgt en de ander haar moeder en beroemd fotografe in het verleden. Mae vindt een foto - vandaar de titel - en duikt daardoor in het verleden van haar moeder. Tijdens dat onderzoek ontmoet ze een journalist en je raadt het niet, maar die vinden elkaar dus hartstikke interessant. Is de romantische geschiedenis gedoemd zich te herhalen?

 Trilogie 50 Shades of Grey

Tijdens deze films houd je het niet droog… Tijd om de zakdoekjes en alcoholische versnaperingen te vervangen voor wat anders, want in deze films draait maar om één ding. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn. Er zijn maar weinigen die het kijken, omdat de rest van het verhaal zo interessant is. Mr. Grey is ready to see you now… 
.
Netflix: The Notebook, Revolutionary Road, Call Me By Your Name, Grease, A Star Is Born, Notting Hill, Pride & Prejudice, Fifty Shades Darker
Amazon Prime: Love Actually, The Photograph (of Popcorn Time), Fifty Shades of Grey
YouTube: Fifty Shades Freed

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)