5 dingen om op te letten bij een regendouche

5 dingen om op te letten bij een regendouche
5 dingen om op te letten bij een regendouche

Een regendouche is echt wat anders dan een gewone douche. Deze douche simuleert eigenlijk het gevoel van een warme zomerregen die over je heen valt. Het is echt super lekker, want het water omringt je helemaal, waardoor je heerlijk warm of juist lekker koel wordt. Dit effect komt door de grote douchekop die typisch is voor een regendouche. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je er een aanschaft. In dit artikel lees je er meer over.

Waterdruk en installatie

Ten eerste moet je even kijken hoe sterk de waterdruk bij jou thuis is. Regendouches hebben namelijk meestal meer druk nodig dan gewone douchekoppen om echt goed te werken. Kijk dus of de druk in jouw badkamer hoog genoeg is voor zo’n douche. Is de druk te laag, dan moet je misschien iets aanpassen of zelfs een waterpomp plaatsen om de druk te verhogen. Een slappe waterstraal is namelijk erg vervelend.

Grootte en hoogte van de douchekop

Regendouches komen in allerlei formaten. Kies er eentje die goed past bij de grootte van je douche en je plafond. In een kleine douche kan een grote douchekop overkill zijn, maar een te kleine geeft je misschien niet genoeg water. Ook wil je de douchekop op een fijne hoogte hangen, zodat je er gemakkelijk onder kunt staan zonder te moeten bukken of strekken.

Stijl en ontwerp

Verder wil je er natuurlijk ook een die er goed uitziet. Er zijn veel verschillende stijlen en afwerkingen, van modern en glad tot klassiek en stijlvol. Kies iets wat mooi staat bij je badkamer en wat je zelf mooi vindt. Veel gekozen kleuren zijn chroom, zwart en goud, maar je hebt nog veel meer keuzes.

Waterbesparende regendouche

Let ook op hoeveel water je regendouche gebruikt. Ze verbruiken vaak meer water dan normale douchekoppen. Als je een beetje op het milieu wilt letten of op je waterrekening wilt besparen, zoek dan naar een waterbesparende optie. Gelukkig zijn er nu genoeg regendouches die lekker douchen maar niet te veel water gebruiken.

Kies voor hoogwaardige materialen

Tot slot is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van de regendouche. Kies voor een regendouche gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of messing om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen langdurig gebruik en vocht in de badkamer. Let ook op de garantie die wordt geboden door de fabrikant, aangezien je hiermee eventuele problemen in de toekomst kunt dekken.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)